geo360

10.2.11

Australia - Brisbane floods

Ένας νέος τελειώνει το Λύκειο και δεν έχει καθόλου όρεξη για Πανεπιστήμιο. Ο πατέρας του, πλούσιος πολιτικός με μεγάλη δύναμη στην κυβέρνηση, απειλεί τον γιο του:
- Δεν θέλεις να σπουδάσεις ρε τεμπελόσκυλο; Λοιπόν εγώ δε συντηρώ κοπρίτες, γι' αυτό και θα δουλέψεις, κατάλαβες; 
Έχοντας την ισχυρή οικονομική και πολιτική θέση, ο πατέρας κινεί τα νήματα για να βρει μία θέση στον γιο του. Καλεί λοιπόν τον υπουργό 
- Γιώργο, θυμάσαι τον γιο μου; Λοιπόν, τέλειωσε το λύκειο και ο τεμπέλης δεν θέλει να σπουδάσει. Θα μπορούσες να του βρεις μια θέση να αρχίσει να δουλεύει, μήπως εν τω μεταξύ βρει το δρόμο του και αποφασίσει να σπουδάσει; Το θέμα είναι να βρεθεί κάτι που θα τον κάνει να δουλέψει σκληρά, να μήν κάθεται  και τα ξύνει. κατάλαβες; 
Μερικές μέρες αργότερα ο... Γιώργος του λέει: 
- Ετοιμη η δουλειά για τον γιο σου. Δεξί χέρι του Προέδρου της Δημοκρατίας και 20.000 ευρώ το μήνα, τέλεια έτσι;
-Τι λε ρε Γιώργο, αυτό είναι υπερβολικό. Πρέπει να τον αρχίσουμε πιο χαμηλά, με τέτοια τρελλά λεφτά αυτός ο τεμπέλης θα γίνει χειρότερος.
- Εντάξει φίλε μου βρήκα κάτι πιο σεμνό. Ιδιαίτερος Γραμματέας Υπουργού. Ο μισθός είναι πιο σεμνός, μόνο 10.000 ευρώ το μήνα. 
- Οχι ρε Γιώργο! Μόλις που έβγαλε το Λύκειο. Δεν θέλω η ζωή του να είναι τόσο εύκολη με την πρώτη ευκαιρία. Θέλω να αισθανθεί την ανάγκη να σπουδάσει, κατάλαβες;
- Φίλε, του βρήκα δουλειά ως Διευθυντής του Τμήματος Προμηθειών στο Υπουργείο Οικονομικών και ο μισθός θα είναι μόνο 6,000 το μήνα. 
- Μα ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ Γιώργο, βρες μου κάτι πιο σεμνό, κάτι στα 600 με 700 ευρώ το μήνα.
- Μα  τι λές τώρα, αυτό είναι αδύνατο.
- Γιατί; 
- Γιατί αυτές οι θέσεις φίλε, δίνονται μόνο με διαγωνισμό και χρειάζεται να έχει βιογραφικό κάποιου επιπέδου, με τέλειες γνώσεις Αγγλικών τουλάχιστον, πανεπιστημιακό δίπλωμα, τουλάχιστον ένα μάστερ ή PHD στο εξωτερικό, θέληση να δουλεύει υπερωρίες άνευ αποδοχών. Φίλε μου αυτές οι θέσεις των 600 ευρώ δεν βρίσκονται εύκολα...

8.2.11

Σήμα κινδύνου !!!!!!

 
Αλήθεια το σήμα κινδύνου που εκπέμπουν, χωρίς να προκαλούν, χωρίς να κλείνουν δρόμους και να καταστρέφουν, οι χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες τους οποίους χρωστάει το κράτος, το λαμβάνει κανείς;
Η πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων δεν συμμετείχαν σε κανένα φαγοπότι, και καμία περαιτέρω μέριμνα και κανένα ταμείο ανεργίας δεν προβλέπεται για αυτούς.
Αντιθέτως οι κατασκευαστικές εταιρείες δέχονται να συζητήσουν την μείωση της τιμής των διοδίων αρκεί να ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΘΕΙ ότι θα λάβουν τα ίδια έσοδα από άλλες πηγές!!!!!!!!!!!!!!
Εκπληκτικό, αλλά γιατί αυτό να ισχύει μονόπλευρα;
Έχει εξασφαλισθεί ο επαγγελματίας, ο εργάτης και ο λοιπός πληθυσμός αυτής της χώρας για τίποτα παρόμοιο; Θα μπορούσε για παράδειγμα να γίνει η μείωση του μισθού και των συντάξεων αλλά παράλληλα να εξασφαλισθεί ότι με άμεσο ή έμμεσο τρόπο .... τα ίδια έσοδα θα τα λάβουν από άλλες πηγές .....
Επιτέλους ας καταλάβουν ότι χιλιάδες μετριοπαθείς άνθρωποι έχουν φτάσει στα όρια της αντοχής τους και βλέπουν ότι η ανισότητα και η κατά επιλογή εφαρμογή νόμων και αποφάσεων είναι καθημερινή, και προσπαθούν να εκφράσουν την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ τους!!!!!!!
Αλήθεια, τελικά ποιος είναι ο τζαμπατζής σ' αυτή τη χώρα;;;;;;;;;

2.2.11

Λαϊκισμός & Ανομία !!!!

Πραγματικά αναρωτιέμαι ποιος είναι αυτός που παρανομεί, και ποιοι είναι εκείνοι που δεν σέβονται τους στοιχειώδεις κανόνες της κοινωνίας ??????
Οι πολίτες που αρνούνται, αδυνατούν ή λόγω αγανάκτησης δεν πληρώνουν (διόδια, λεωφορεία κλπ.), οι εκείνοι - οι πραγματικά ΓΝΩΣΤΟΙ σ' όλους μας - οι οποίοι διατηρούν τις δικές τους ιδιότυπες ΑΣΥΛΙΕΣ, τα δικά τους ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ και υπερθεματίζουν ".... ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό ...."
ή ακόμα καλύτερα αυτοί που αδυνατούν ως νομικοί να βγάλουν κοινό πόρισμα εξετάζοντας τα ίδια στοιχεία και τους ίδιους μάρτυρες.